Kaip sukalibruoti bateriją išmaniajame telefone: po šios procedūros baterija tarnaus ilgiau


Jei pastebėsite, kad jūsų išmaniojo telefono baterija greitai išsikrauna ir užtenka vos paros, kalibravimas gali padėti išspręsti šią problemą.

Telefono baterijos kalibravimas

Baterijos kalibravimas – tai procedūra, leidžianti pagerinti akumuliatoriaus įkrovos lygio rodymo tikslumą ir pailginti jo tarnavimo laiką.

Kiekvieną kartą, kai įkraunate ir naudojate telefoną, jame įrašoma informacija apie akumuliatoriaus įkrovos lygį. Tačiau laikui bėgant dėl ​​šio proceso gali atsirasti tam tikrų neatitikimų tarp tikrojo akumuliatoriaus lygio ir to, kas rodoma telefono ekrane.

Baterijos kalibravimas

Kaip sukalibruoti bateriją išmaniajame telefone?

  1. Visiškai iškraukite telefoną ir palaukite, kol jis išsijungs.
  2. Įkraukite išmanųjį telefoną iki 100% ir palikite jį ant įkroviklio aštuonioms valandoms, visą šį laiką nenaudodami įrenginio.
  3. Išjunkite telefoną ir palikite įjungtą įkroviklį dar valandai.
  4. Atjunkite jį nuo laido ir kelioms minutėms vėl prijunkite.
  5. Ir galiausiai išjunkite telefoną ir vėl palikite įkroviklį vienai valandai.

Atlikus visus aprašytus veiksmus, baterija bus sukalibruota, telefonu bus galima naudotis kaip įprastai. Manoma, kad tokiu būdu galima nustatyti tikslų akumuliatoriaus įkrovimo lygį ir pagerinti jo veikimą. Tačiau ši procedūra negali būti atliekama per dažnai (pakanka 2–3 kartų per metus), kitaip tai sukels rimtą akumuliatoriaus nusidėvėjimą.

Apskritai, nors akumuliatoriaus kalibravimas nėra privaloma procedūra, jis gali padėti optimizuoti akumuliatoriaus veikimą ir pailginti akumuliatoriaus veikimo laiką.

Išeiti iš AMP versijos