Medus yra delikatesas, kuriuo mėgaujasi daugelis žmonių. Jis puikiai pakeičia cukrų, papildo desertus ir kitus patiekalus, o kai kurie žmonės šį populiarų produktą naudoja ir kaip vaistą nuo peršalimo.
Tačiau svarbu nepamiršti, kad medus, kaip ir bet kuris kitas produktas, turi galiojimo laiką. Todėl reikia atkreipti dėmesį į požymius, rodančius, kad atėjo laikas produktą išmesti.
Rūgštus skonis
Jei laikui bėgant skonis tapo rūgštesnis, tai ženklas, kad produktas stovėjo per ilgai ir fermentavosi.
Kvapas ir putos
Jei viršutiniame sluoksnyje pradeda atsirasti baltų putų, tai rodo, kad medus sugedo. Jo nebegalima valgyti.
Dažnai šį požymį gali lydėti rūgštus aromatas.
Pakitusi tekstūra
Kai meduje pradeda atsirasti kristalų, primenančių dribsnius, taip pat turėtumėte atsikratyti produkto. Jei jį valgysite, kyla pavojus, kad gali sutrikti skrandžio veikla.