Maisto produktų laikymas šaldytuve nėra amžinas. O su grybais reikia būti dar atsargesniems. Vos pradėję gesti, gali padaryti didelę žalą sveikatai. Kokius grybus geriau išmesti?
1 ženklas
Kai pievagrybiai pradeda kvepėti rūsio drėgme ar puviniu, chemikalais ar kitais nešvarumais, tai yra tikras ženklas, kad jie sugedo. Reikėtų juos išmesti.
2 ženklas
Kai tik ant kepurėlių atsirado lipni danga, laikas atsikratyti grybų.
3 ženklas
Grybų kepurėlė turi būti ne tik sausa ir aksominė, bet ir vienodos spalvos. Dažniausiai tai yra baltos arba kreminės matinės spalvos. Jeigu grybai pakeitė spalvą – juos reikia išmesti.
4 ženklas
Dėmės ir taškeliai, net ir patys mažiausi, yra signalas, kad grybų nereikėtų pirkti, virti ar valgyti.
5 ženklas
Švieži grybai vidutiniškai kieti, elastingi. Kitas paprastas būdas atpažinti sugedusį grybą yra jį sulaužyti. Balta spalva viduje reiškia, kad grybai vis dar valgomi, o tamsi – priešingai.