Kaip sušvelninti šiurkščią ir sausą rankų odą: 7 paprasti liaudiški receptai


Šiurkšti, sausa ir įtrūkusi rankų oda sukelia didelį diskomfortą. gali sušiurkštėti nuo sunkaus fizinio darbo, šalto, sauso oro ar tiesiog su amžiumi. Jei norite, kad rankos būtų minkštos, švelnios ir nešiurkščios, tai galite padaryti be brangių kremų – liaudies medicina siūlo daugybę priemonių. Siekiant didesnio efektyvumo, šias procedūras rekomenduojama atlikti prieš einant miegoti.

Kaip sušvelninti rankų odą aliejumi?

Aliejus greitai ir efektyviai suminkština rankų odą, taip pat maitina ir saugo rankas nuo šalčio žiemą. Tam galite naudoti bet kokį aliejų: alyvuogių, sėmenų, migdolų, kokosų, sezamo aliejų, alavijų aliejų. Siekiant didesnio veiksmingumo, į aliejų galite įpilti citrinos sulčių, cukraus ar bet kokio drėkinančio kremo.

Prieš įtrinant į odą, aliejų rekomenduojama pašildyti. Norėdami tai padaryti, galite supilti į nedidelį dubenį ir laikyti virš vandens vonelės. Po to marlė pamirkoma šiltame aliejuje ir apvyniojamos rankos. Užmaukite vienkartines pirštines ant marlės ir palaukite 20 minučių. Tada nusiplaukite rankas karštu vandeniu.

Kitas būdas suminkštinti rankų odą – sukamaisiais judesiais šiltu aliejumi įtrinti rankų, pirštų, delnų ir šalia nagų esančią odą, kol aliejus susigers.

Rankų kremas žiemą

Kaip garinti rankų odą su avižiniais dribsniais?

Avižinių dribsnių kaukė išgarins rankas, padarys odą švelnią ir sudrėkintą. Kaip ir kitas procedūras, šią rekomenduojama atlikti vakare. Norėdami tai padaryti, išvirkite avižinius dribsnius ir palaukite, kol atvės iki odai patogios temperatūros. Į košę įpilkite kelis šaukštus aliejaus ir panardinkite rankas į avižinius dribsnius. Palaikykite 20 minučių. Tada nusiplaukite rankas šiltu vandeniu.

Raminanti rankų vonelė iš sodos

Sumaišykite šaukštą sodos, arbatinį šaukštelį vandenilio peroksido ir šaukštą skysto muilo. Mišinį užpilkite litru šilto vandens. 15 minučių panardinkite rankas į šią vonią, tada nusausinkite ir patepkite drėkinamuoju kremu.

Vonelė iš ugniažolės

Vonia iš gydomųjų žolelių gydo įtrūkimus ant rankų, atpalaiduoja ir malšina skausmą. Tai puiki priemonė po sunkios dienos su dideliu fiziniu krūviu. Rankoms gydyti geriausia naudoti ugniažolės, tačiau ją galima pakeisti džiovintomis ramunėlėmis ar dilgėlėmis.

2 valgomuosius šaukštus susmulkintos žolės užpilkite 500 ml verdančio vandens ir palikite pritraukti kelias valandas. 15 minučių panardinkite rankas į tirpalą.

Kaukė šiurkščioms rankoms iš medaus ir kiaušinių trynių

Geras būdas suminkštinti ir drėkinti rankų odą – užtepti medaus ir kiaušinių trynių kaukę. Suplakite 2 kiaušinių trynius ir 4 šaukštus tiršto medaus. Šiuo mišiniu ištepkite rankas ir mūvėkite vienkartines pirštines. Palikite 20 minučių, tada nuplaukite šiltu vandeniu. Procedūrą rekomenduojama kartoti du kartus per savaitę.

Kaip suminkštinti rankų odą vazelinu?

Įprastas vazelinas gali pakeisti brangias odos priežiūros ir drėkinimo priemones. Vazelinas minkština ir drėkina net šiurkščiausią odą. Jis įtrinamas į odą kiekvieną dieną prieš miegą.

Cukrinis šveitiklis šiurkščiai rankų odai

Šveitiklis su aliejumi ir cukrumi nušveičia senąjį epidermio sluoksnį, maitina odą ir saugo ją nuo šalčio. Sumaišykite cukrų ir alyvuogių arba saulėgrąžų aliejų lygiomis dalimis, kad susidarytų pasta. Šiuo mišiniu įtrinkite odą ir palikite kelioms minutėms. Nuplaukite šiltu vandeniu. Pastebėsite, kaip jūsų rankos iš karto taps daug švelnesnės.

Išeiti iš AMP versijos