Kaip taisyklingai be ašarų supjaustyti svogūnus: virtuvės šefų paslaptys


Svogūnų pjaustymas be ašarų

Sunku rasti pagrindinį patiekalą, kurį būtų galima paruošti be svogūnų. Tačiau pats daržovių smulkinimo ir valymo procesas negali būti vadinamas paprastu: dėl cheminės sudėties ypatumų produktas sukelia ašaras akyse. Tai turi didelį diskomfortą gaminant. Tačiau laikydamiesi kelių taisyklių galite supaprastinti šią užduotį.

Kokias kulinarines paslaptis reikėtų žinoti?

Atidaryti langą

Jei svogūną pjaustysite gryname ore, tai labai palengvins procesą. Gaivus oras padės sumažinti ašaras sukeliančių medžiagų koncentraciją. Tačiau būkite atsargūs ir nedarykite skersvėjų.

Ledinis vanduo

Šaltas skystis taip pat turi didelį potencialą palengvinti virėjų gyvenimą. Nuluptą svogūną prieš smulkinimą reikia nuplauti po šaltu vandeniu. Beje, norint pagreitinti gaminimo procesą, geriau pasiimti aštrų peilį.

Šaldikliai

Veiksmingiausias būdas – nuvalytą svogūną dešimčiai minučių nusiųsti į šaldiklį. Dėl šios paprastos paslapties svogūnai daugiau niekada nebeprivers jūsų ašaroti.

Išeiti iš AMP versijos