Kaip tinkamai įkrauti telefoną, kad nesugadintumėte akumuliatoriaus: 6 svarbūs patarimai


Telefono įkrovimas

Tam, kad mobilusis telefonas tarnautų ilgus metus, juo rūpintis reikia nuo pirmos įsigijimo dienos. Tad, kaip tinkamai įkrauti telefoną, kad nebūtų pažeista baterija.

Pasiekus 100 % iš karto atjunkite maitinimo šaltinį

Visiškai įkrauto prietaiso nelaikykite per ilgai. Pasiekus pilną įkrovą, telefonas nuolat palaiko 100% įkrovimo lygį. Ateityje tai gali sukelti greitą energijos praradimą. Kad akumuliatorius tarnautų ilgiau, iš karto atjunkite išmanųjį telefoną, kai pasieksite 100 % įkrovos. Daugeliui modelių pakanka dviejų-trijų valandų.

Įkrovimui nenaudokite pigių analogų

Įkraukite telefoną tik jam priklausančiu originaliu įkrovikliu. Jis turi optimalius nustatymus aukštos kokybės akumuliatoriaus įkrovimui.

Neleiskite savo telefonui perkaisti

Nerekomenduojama krauti išmaniojo telefono esant kaitriai saulei ar šalia aukštos temperatūros šaltinių. Perkaitimas gadina bateriją ir išjungia telefoną.

Nelaukite, kol telefonas visiškai išsikraus.

Daugelis žmonių daro klaidą iškraudami akumuliatorių iki 0%. Taip sumažinate akumuliatoriaus tarnavimo laiką. Ekspertai rekomenduoja telefoną įkrauti, kai įkrova nukrenta žemiau 25-30%.

Nenaudokite telefono įkrovimo metu

Kai telefonas yra įkraunamas, jo naudoti negalite, nes sutrumpės baterijos veikimo laikas. Naudojant išmanųjį telefoną su įkrovikliu, akumuliatorius natūraliai išsikrauna, tačiau tuo pat metu kraunasi, įkaista ir baterija praranda talpą.

Stebėkite temperatūrą

Kad baterija tarnautų ilgiau, svarbu neleisti jam peršalti, ypač žiemą. Grįžę namo nejunkite telefono iš karto prie įkroviklio, o palaukite, kol baterijos temperatūra bus bent 15°C.

Išeiti iš AMP versijos