Šviežią arba šaldytą žuvį galima ruošti įvairiais būdais: aptepti aliejumi, apkepti, iškepti keptuvėje… Tačiau geriausias ir sveikiausias variantas yra aliejumi marinuota žuvis.

Kaip tinkamai kepti žuvį?
- Padėkite keptuvę storu dugnu ant stiprios ugnies ir gerai įkaitinkite.
- Supilkite augalinį aliejų taip, kad jis 0,5 cm padengtų keptuvės dugną. Nepilkite per daug aliejaus, kitaip žuvis bus riebi.
- Įkaitinkite aliejų iki 70 – 80 °C temperatūros ir tik tada paskleiskite žuvies gabaliukus. Žuvies gabaliukai tikrai nelips prie keptuvės dugno.
- Kepkite žuvį iš vienos ir kitos pusės iki auksinės rudos spalvos.
- Jei žuvį kepsite tešloje, tada tai darykite prieš pat patiekiant, kad tešla nesušlaptų.
- Kepdami neuždenkite keptuvės dangčiu, kad gautųsi traški plutelė.
- Žuvies gabaliukus apverskite medine mentele.
- Žuvies gabaliukus galite kepti keptuvėje, naudodami įprastą viryklę arba grilį.
- Keptuvę ištepkite riebalais ir įkaitinkite. Tada dėkite žuvį ant grotelių ir kepkite, retkarčiais apverčiant, kad tolygiai apskrustų.
Kiek laiko kepti žuvį keptuvėje?
Žuvies kepimo laikas priklauso nuo jos rūšies, gabalėlių storio, kepimo temperatūros ir kitų rodiklių. Mažos 1,5 – 3 cm storio žuvies porcijos karštame aliejuje bus paruoštos per 10 – 15 minučių. Dideli gabaliukai ar visa žuvis kepama ant vidutinės ugnies iki 30 minučių.

Taip pat skaitykite: