Kaip tinkamai laikyti mandarinus namuose: kiekvienas turėtų tai žinoti


Tikriausiai neįmanoma laukti Šv. Kalėdų ir Naujųjų metų be mandarinų skonio ir kvapo namuose. Jokie kiti citrusiniai vaisiai negali skleisti tokio pasakiško aromato. Žinoma, prieš pirkdami šiuos vaisius turite pagalvoti, kur bus jie laikomi.

Vidutiniškai laikomi iki 10 dienų, tačiau kuo ilgiau jie guli, tuo skanesni tampa. Išsiaiškinkime, kur geriausia juos laikyti, kad nesugestų.

Kiek galima suvalgyti mandarinų per dieną

Šaldytuve

Pirmiausia mandarinus reikia sudėti į vaisių skyrių, bet ne į plastikinį maišelį. Jie turi kvėpuoti ir būti laikomi atskirai nuo kitų vaisių ir daržovių. Geriausia juos įdėti į popierinį maišelį arba tiesiog suvynioti į popierių – taip jie išsilaikys iki 1 mėnesio.

Balkone

Svarbu, kad balkonas būtų apšiltintas, o ne tik įstiklintas. Priešingu atveju, esant minusinei temperatūrai, citrusiniai vaisiai sušals. Jie dedami į dėžutes, tačiau turi būti oro tarpai. Vaisius reikia apsaugoti nuo saulės spindulių – užteks uždengti kepimo popieriumi. Periodiškai reikia apžiūrėti mandarinus, ar neatsirado gendančių vaisių.

Kambario sąlygomis

Čia svarbu atsiminti, kad esant aukštesnei nei 15 laipsnių šilumai kai kuriuos vaisius sunku išsaugoti, jau nekalbant apie šviežumą. Bet kiekvieną vaisių galite pabandyti suvynioti į kepimo popierių ir įdėti į emaliuotą skardą, uždengti ir padėti atokiau nuo šildymo prietaisų.

Išeiti iš AMP versijos