Prieš šventines vakarienes virtuvėje vyksta didelis šurmulys. Plaunamos, valomos, verdamos ir smulkinamos daržovės ar vaisiai. Žinoma, pėdsakai lieka ant rankų odos. Kad nesėdėtumėte prie šventinio stalo su pajuodusiais pirštais nuo burokėlių ar morkų, reikia žinoti, kaip ir kuo saugiai grąžinti odai natūralią spalvą.
Dirbti virtuvėje su pirštinėmis neįmanoma, o nuvalius šakniavaisius, oda iškart patamsėja. Greitai ir be žalos susitvarkyti rankas tampa problematiška.
Bulvių skutimas
Kai ketinate skusti žalias bulves, pasirūpinkite, kad virtuvėje būtų pakankamai citrinos rūgšties. Granules reikia šiek tiek sudrėkinti vandeniu, sumaišyti iki vienalytės pastos ir tepti išteptas vietas. Jeigu rankas patrinsite kempinėle ar senu dantų šepetėliu, nešvarumai nusivalys dar greičiau. Po to reikia nusiplauti rankas su muilu.
Maždaug tokius pačius rezultatus galite pasiekti, jei rankas plausite su natūraliomis laimo ar citrinos sultimis.
Burokėliai ir morkos
Ryškiausias ir spalvingiausias iš visų šakniavaisių yra burokėliai. Kartu su morkomis sodri bordo spalva įgauna kraupią gamą. Jei prie to pridėsite žalių bulvių skutimą, tada daržovių triada užterš ne tik rankų odą, bet ir sugadins manikiūrą.
Čia neapsieisite be vonelės ir pirštų mirkymo. Norėdami paruošti tirpalą, turite sumaišyti skystą muilą šiltame vandenyje, o norint gauti tinkamą poveikį, galite įpilti obuolių sulčių – šviežių arba iš parduotuvės. Galima naudoti ir actą, tačiau reikia labai atsargiai dozuoti, nes kitaip galite nusausinti rankų odą ar net nusideginti.