Kaip tinkamai paruošti chrizantemas žiemai?


Dažniausiai rudens gėlių mėgėjai chrizantemas laiko vienmečiais augalais. Nužydėjus dažniausiai šios gėlės būna išmetamos. Tačiau reikia labai mažai pastangų ir chrizantemos sėkmingai peržiemos jūsų sode.

Chrizantemų nežudo šaltis

Sėkmingam chrizantemų žiemojimui didelę reikšmę turi teisingas jų sodinimas. Būtinai pasodinkite chrizantemą į gerai nusausintą dirvą. Daugeliu atvejų ne šaltis žudo chrizantemas, o ledas, kuris susidaro aplink šaknis, jei jos pasodinamos į vandenį kaupiančią dirvą.

Skersvėjis ir vėjas sumažina tikimybę jai išgyventi

Sodindami chrizantemas, apsvarstykite gerą vietą, kur jos nebūtų veikiamos žiemos vėjų ir skersvėjų, nes tai gali sumažinti jų galimybes išgyventi žiemą.

Chrizantemų paruošimas žiemai

Chrizantemų genėjimas

Kitas priežiūros žingsnis yra tinkamas jų genėjimas. Po kelių dienų stipraus šalčio augalo lapai nudžiūsta ir paruduoja. Augalo lapams nudžiūvus, chrizantemas reikės nugenėti. Krūmo stiebus nupjaukite 8–10 cm aukštyje virš žemės, nes iš šių stiebų išaugs nauji.

Jei pjausite chrizantemas arti žemės, kitais metais išaugs mažiau stiebų.

Žinodami, kaip paruošti chrizantemas žiemai, ne tik sutaupysite laiko, bet ir sutaupysite pinigų, nes nereikės kasmet pirkti naujų augalų.

Išeiti iš AMP versijos