Kaip tinkamai prižiūrėti “pinigų medį” namuose?


Vienas iš labiausiai paplitusių ir mėgstamiausių kambarinių augalų yra storalapis (Crassula) arba tiesiog . Šis augalas žydi labai retai ir ne anksčiau kaip po 5-10 gyvenimo metų. Norėdami, kad jis žydėtų, turite jį tinkamai prižiūrėti.

Kur dėti pinigų medį?

Pinigų medis puikiai perneša ir šilumą, ir vėsą. Jis gerai jaučiasi pavėsyje, bet teikia pirmenybę ryškiam apšvietimui. Palankiausia storalapiui augti temperatūra laikoma +22…+28 °C pavasarį ir vasarą, +9…+15 žiemą. Nedėkite augalo šalia radiatorių ir šildymo prietaisų – jam reikia poilsio laikotarpio. Kitaip lapai ir ūgliai gali nukristi. Taip pat naudinga augalui suteikti prieigą prie gryno oro – šiltuoju metų laiku, jei įmanoma, išneškite į lauką arba gerai išvėdinkite patalpą, kurioje jis yra.

Crassula pinigų medis

Kaip tinkamai pasodinti pinigų medį?

Tokio tipo augalams sodinti galite nusipirkti specialų mišinį (puikiai tiks žemė kaktusams), arba pasigaminti patys. Tam jums reikės keramzito, taip pat smėlio, lakštinio dirvožemio ir durpių atitinkamai 3:2:2. Vazono apačioje reikia dėti keramzitą, tada kitus komponentus gerai išmaišyti ir supilti viską į vazoną. Po to galite sodinti augalą.

Kaip laistyti pinigų medį?

Laistymas turi savo ypatybes: žemė negali būti per drėgna, augalas gali susirgti grybelinėmis ligomis, prasidėti puvimo procesai. Jei pinigų medžio lapai pagelto, tapo suglebę ir minkšti – apžiūrėkite jo šaknis.

Šiltuoju metų laiku pinigų medį reikia laistyti ne dažniau kaip du kartus per savaitę, be to būtina patikrinti dirvožemio drėgmės laipsnį – ji turi išdžiūti 3-4 cm.

Tam naudojamas specialus drėgmės matuoklis, tačiau jį sėkmingai galima pakeisti mediniu pagaliuku. Atsargiai panardinkite į vazoną, tada ištraukite: jei ant pagaliuko liko nedideli žemės gumuliukai, tai storalapio laistyti nereikia. Žiemą laistymo dažnis sumažinamas perpus.

Labai svarbu pinigų medį laiku apgenėti, kad jis nesulūžtų nuo šakų ir ūglių svorio.

Išeiti iš AMP versijos