Iškepus duoną greitai išnyksta jos šviežumas ir traški plutelė. Tačiau jei kepinius greitai užšaldysite, o vėliau juos atšildysite, jie bus tokie pat švieži. Kad duona išsilaikytų ilgiau, ją galima užšaldyti. Tai taip pat naudinga, jei reikia pratęsti galiojimo laiką.
KEPINIŲ UŽŠALDYMO TAISYKLĖS
- Svarbiausia šviežią duoną užšaldyti, jos skonio savybės neišnyks.
- Užšaldykite šiek tiek atvėsusią duoną, bet ne karštą. Prieš tai supjaustykite gabalėliais, griežinėliais ar porcijomis.
- Geriau duoną padėti ant padėklo ir padėti į šaldiklį, kad gerai sušaltų. Po to galite įdėti į plastikinį maišelį, sandariai uždaryti ir laikyti šaldiklyje.
- Šaldymas nėra būdas atgaivinti duoną, nes atšildytas ji taip pat liks pasenusi.
- Duonos maišelis laikymo metu turi būti sandariai uždarytas, kitaip ji išdžius.
- Kad duona ryte būtų šviežia, prieš einant miegoti ją reikia išimti iš šaldiklio ir neatplėšus pakuotės palikti kambario temperatūroje.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi