Kaip užvirinti pieną, kad jis nepridegtų ir neišbėgtų ant viryklės?


Verdantis pienas

Ne taip paprasta pieną užvirti, kad jis nepridegtų ir neišbėgtų. Tikriausiai taip yra nutikę kiekvienam. apdegė ar išbėgo ir teko valyti puodą, išplauti viryklę, be to, atsikratyti pridegusio pieno kvapo. Norėdami išvengti visų šių problemų, pasinaudokite paprasta gudrybe ir jūsų pienas niekada nepridegs.

Ką daryti, kad pienas nepridegtų puodo dugne?

Geriausias variantas – pienui virinti naudoti puodą su storu dugnu.

Ką dar reikia padaryti?

Bet kad ir kokią puodą naudotumėte, prieš verdant pieną būtinai nuplaukite ją šaltu vandeniu. O po to į jį įpilkite šiek tiek šalto vandens – apie 5 milimetrus.

Kai tik vanduo užvirs, į keptuvę supilkite reikiamą kiekį pieno. Dabar pienas tikrai nepridegs.

O kad verdant pienas neišbėgtų, padėkite medinį šauktą ant puodo viršaus (maždaug per vidurį). Dėl to pienas negalės “persiversti” per puodo kraštus. Dėl to jis neišbėgs ir jūsų viryklė išliks švari.

Išeiti iš AMP versijos