Kaip valyti nešiojamojo kompiuterio ekraną?


Kaip valyti kompiuterio ekrana

Nešiojamieji kompiuteriai dažnai naudojami namuose, darbe, kavinėse ir t. t. Todėl jie dažnai būna sutepti nuo atidarymo ir uždarymo. Jei valydami ekraną nebūsite atsargūs, galite jį subraižyti arba pažeisti apsaugines dangas.

Pateikiame trumpą vadovą, kurio galite laikytis, kad nesugadintumėte ekrano.

Kaip išvengti ekrano sugadinimo?

Valydami nešiojamąjį kompiuterį turėtumėte vengti kelių dalykų. Niekada nenaudokite aštrių valymo chemikalų, pavyzdžiui, paviršiaus purškiklių, stiklo valiklių ar bet ko, kas nėra specialiai sukurta ekranui valyti.

Kai kurie ekranų gamintojai įspėja, kad ekranui valyti niekada negalima naudoti vandens. Turėkite omenyje, kad kai kurie gamintojai šiuo atžvilgiu yra pernelyg atsargūs ir kai kurių žymių gali nepavykti pašalinti vien sausu skudurėliu.

Taip pat turėtumėte vengti naudoti bet kokią seną medžiagą ekranui valyti. Jei ji jums atrodo minkšta, tai nebūtinai reiškia, kad ji idealiai tinka lygiam paviršiui, į kurį žiūrėdami praleidžiate didžiąją dienos dalį, valyti. Venkite servetėlių ar virtuvinio rankšluosčio, nes jų pluoštai ir dalelės gali subraižyti ekraną.

Nešiojamųjų kompiuterių ekranai taip pat gali būti šiek tiek trapesni nei jų stacionariųjų kompiuterių atitikmenys, priklausomai nuo to, kokį modelį turite. Valydami būkite ypač atsargūs, kad per daug nespaustumėte ekrano, nes tai gali pažeisti skydelį arba foninį apšvietimą. Valydami palaikykite ekraną viena ranka, kad išvengtumėte įlenkimo, dėl kurio gali kilti problemų.

Kaip nuvalyti kompiuterio ekrana

Dulkių ir lengvų žymių valymas

Dulkėms ir kitoms šiukšlėms išvalyti galite naudoti suslėgtą (konservuotą) orą iš saugaus atstumo, neliesdami ekrano. Įsitikinkite, kad balionėlis yra saugiu atstumu, ir purkškite trumpomis serijomis. Taip išvengsite šiurkščių dalelių, galinčių įbrėžti ekraną.

Sunkiau įveikiamoms dulkėms ir pirštų atspaudams išvalyti geriausiai tinka mikropluošto šluostės. Įsitikinkite, kad ji švari, ir geriausia rinktis šluostę su giliais grioveliais, kad dulkės būtų sugautos šluostėje, o ne vilkinamos per ekraną.

Valykite ekraną per daug nespausdami. Dauguma ekranų turi dangas, kurios padės, ypač jutikliniai ekranai, kurie būna “Windows” nešiojamuosiuose kompiuteriuose.

Specialiai sukurti valikliai ir distiliuotas vanduo

Jei ant monitoriaus yra sunkiau įveikiamų nešvarumų, gali tekti naudoti kokią nors priemonę. Rekomenduojame naudoti distiliuotą (išgrynintą) vandenį, nes vandentiekio vandenyje gali būti mažų dalelių, kurios gali sukelti įbrėžimus. Naudokite nedidelį buteliuką su pompa ir sudrėkinkite mikropluošto šluostę.

Taip pat galite įsigyti specialiai ekranams valyti skirtų produktų. Jei nesate tikri, ar valymo priemonė tinka jūsų ekranui, atsakymus galite rasti internete arba tiesiogiai susisiekę su gamintoju.

Dabar, kai jūsų ekranas švarus, kodėl gi neišvalius ir likusios nešiojamojo kompiuterio dalies bei neišpūtus dulkių?


Taip pat skaitykite:

Išeiti iš AMP versijos