Atrodo, kad nėra nieko paprasčiau, kaip pasigaminti manų kruopų košę, tačiau yra tam tikrų niuansų. Apie tai šiame straipsnyje.
Manų kruopas galima paruošti įvairiais būdais – su pienu arba vandeniu. Jei žinote, kaip pasigaminti manų kruopas, galite iš jų pasigaminti skanių desertų, pavyzdžiui, šalto pudingo, kuris iš tiesų yra toks pat skanus kaip ir garsioji itališka “Panna cotta”.
Kuo geros manų kruopos?
Nors manų kruopose nėra daug vitaminų ar skaidulų, jose yra sveikų angliavandenių ir lengvai virškinamų baltymų. Manų košė gali suteikti energijos visai dienai. Be to, ši košė rekomenduojama žmonėms, kurių virškinimo traktas nusilpęs ir kurie turi skrandžio problemų.
Tai kalcio šaltinis, stiprinantis kaulus ir dantis. Jis skirtas sergantiesiems inkstų nepakankamumu ir lėtiniu nuovargiu. Gydytojai primygtinai rekomenduoja manų kruopas vartoti po operacijų, sunkių ligų, fizinio išsekimo ir reabilitacijos metu.
Tačiau reikėtų nepamiršti, kad manų kruopos yra gana kaloringos, todėl jų nereikėtų skirti žmonėms, turintiems antsvorio ir besilaikantiems dietos.
Štai kaip pasigaminti manų kruopas ir kelios gaminimo paslaptys.
Manos košė su pienu ir uogomis receptas
Jums reikės:
- Pienas – 200 ml
- Manų kruopos – 1 valgomasis šaukštas su kaupu
- Druska – žiupsnelis
- Cukrus – 1 šaukštelis
- Sviestas – pagal skonį
- Šviežios uogos – pagal skonį
Eiga:
- Puodą nuplaukite ir praskalaukite po lediniu vandeniu, supilkite pieną ir užvirinkite.
- Pieną pasūdykite ir pasaldinkite.
- Plona srovele supilkite manų kruopas, nuolat maišykite.
- Virkite apie 5 minutes, kol kruopos visiškai išbrinks, nuolat maišykite.
- Į išvirtą košę sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite, kol košė taps purios konsistencijos.
- Sudėkite į manų kruopų košę į lėkštę ir apibarstykite uogomis.