Troškinimas yra labai populiarus mėsos gaminimo būdas, nes jis leidžia išsaugoti naudingąsias produkto savybes. Tačiau mėsą virti nėra taip paprasta. Jeigu mėsą ištroškinsite neteisingai, galite gauti neskanų patiekalą, kurį bus sunku kramtyti. Tad, ką daryti?
Mėsos troškinimas
Pirmiausia verta prisiminti, kad kepti ir troškinti tinka ne visų rūšių mėsa. Todėl tokiam apdorojimui verta pirkti brangesnę mėsą.
Jei nusipirkote šaldytą produktą, palikite jį per naktį apatinėje šaldytuvo lentynoje, o ryte užbaigkite atitirpinimo procesą kambario temperatūros virtuvėje.
Kai mėsa paruošta kepimui, svarbu ją supjaustyti porcijomis, stengiantis peiliu apdoroti skersai skaidulas.
Nedėkite mėsos į keptuvę be marinato. Todėl palikite ją sūryme, kuriame yra rūgščių maisto produktų, maždaug valandai.
Kad mėsa taptų sultinga, patyrę virėjai pirmiausia ją apkepina iš abiejų pusių po 7 minutes.
Kai atsiranda apetitą kelianti plutelė, ji neleidžia išgaruoti sultims, todėl gabaliukai tampa minkšti ir skanūs. Po to galima troškinti, kol suminkštės.