Prancūziškų bulvyčių galima rasti kiekvieno greito maisto restorano meniu. Tačiau verta paruošti šį traškų užkandį savo namų virtuvėje, nes tai yra labai paprasta. Mes jums papasakosime, kaip tai padaryti.
Nepaprastai skanių prancūziškų bulvyčių receptas
Ingredientai:
- Bulvės – 500 gramų;
- Augalinis aliejus – 250 mililitrų;
- Druska – pagal skonį.
Paruošimas:
- Iš pradžių reikia nuvalyti ir nuplauti bulves.
- Po to jį reikia supjaustyti pailgais kubeliais, sudėti į gilų dubenį ir užpilti labai šaltu vandeniu.
- Palikite bulves 15 minučių. Per tą laiką iš jų pasišalins visas krakmolas.
- Po to reikia nusunkti visą vandenį per sietelį ir perkelti ant popierinių rankšluosčių, atsargiai pašalinant visą drėgmę.
- Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir 10 min. ant silpnos ugnies jame kepkite bulves.
- Po to bulves reikia išimti iš keptuvės ir atvėsinti iki kambario temperatūros.
- Tada vėl 3 minutes kepkite įkaitintame aliejuje, bet jau ant didelės ugnies.
- Po to bulvytes reikia pasūdyti pagal skonį ir išmaišyti.
- Dar karštas bulvytes galima patiekti kartu su įvairiais padažais.