Ryžiai yra nepaprastai populiarus produktas. Iš jų ruošiami įvairūs garnyrai, suši, dedami į salotas, gaminamas plovas i kita. Tai yra vertingas baltymų, vitaminų, mineralų ir kompleksinių angliavandenių šaltinis. Tačiau, daugeliui kyla klausimas – kaip išvirti ryžius?
Norint mėgautis tinkamai paruošto patiekalo skoniu, reikia išsiaiškinti, kuri ryžių veislė jam tinkamiausia. Juk kiekviena ryžių rūšis turi savo pranašumų. Apie tai šiame straipsnyje.
Kaip virti ilgagrūdžius ryžius?
Tradiciniai ir populiariausi ryžiai. Šie ryžiai yra lygūs ir šiek tiek skaidrūs, ilgis svyruoja nuo 5 iki 8 mm. Virimo metu ilgagrūdžiai ryžiai sugeria vidutinį vandens kiekį, todėl nesulimpa ir išlaiko formą.
Tokie ryžiai idealiai tinka patiekti prie mėsos, paukštienos ir jūros gėrybių. Taip pat tinka įdėti į salotas, šaltus užkandžius ir pyragus.
Kaip virti ryžius?
Gaminimo laikas: 15 minučių.
Proporcijos: 1 stiklinė ryžių – 2 stiklinės vandens.
- Pasirinkite tinkamą puodo dydį, darant prielaidą, kad ryžiai taps dvigubai didesni.
- Ryžius nuplaukite šaltu vandeniu 1–3 kartus. Taip sumažės krakmolo kiekis, o paruošti ryžiai bus birūs.
- Ryžius užpilkite šaltu vandeniu, uždėkite puodo dangtį ir virkite ant stiprios ugnies.
- Kai tik vanduo užvirs, pasūdykite ryžius ir išmaišykite.
- Uždėkite dangtį ir sumažinkite ugnį.
- Virkite ryžius 20 minučių.
Kaip virti ryžius maišeliuose?
Ryžius maišeliuose labai patogu virti: jie neprisvyla prie puodo dugno ir šonų, jų nereikia plauti. Paprastai tokie ryžiai jau yra padalinti į porcijas atskiruose paketėliuose.
Kaip virti ryžius?
Gaminimo laikas: 15-25 minutės (nurodoma ant pakuotės).
Proporcijos: 1 maišelis ryžių – 1 litras vandens.
- Puode užvirkite reikiamą vandens kiekį.
- Sukratykite maišelį ir tolygiai paskirstykite ryžius pačiame maišelyje.
- Į vandenį įberkite druskos ir pamerkite ryžių maišelį.
- Baigę virti, nepalikite ryžių karštame vandenyje, nedelsdami išimkite maišelį ir patiekite ryžius.
Kaip virti japoniškus ryžius?
Sniego baltumo ryžiai lygiais ir suapvalintais kraštais, ryžiai ne ilgesni kaip 5 mm. Ši veislė yra labiausiai krakmolinga ir verdami puode sugeria didelį kiekį skysčio, todėl sulimpa.
Ryžiai puikiai išreiškia savo savybes ruošiant saldumynus: kruopose, pudinguose ir pieno sriubose. Dėl didelio lipnumo jie puikiai tinka gaminti rizotą, suši, ežiukus ir mėsos kukulius.
Kaip virti ryžius?
Gaminimo laikas: 15 minučių.
Proporcijos: 1 stiklinė ryžių – 2 stiklinės vandens.
- Pasirinkite tinkamą indą, manydami, kad ryžiai patrigubės.
- Supilkite ryžius į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite ant stiprios ugnies.
- Leiskite vandeniui užvirti ir įberkite šiek tiek druskos.
- Sumažinkite ugnį, virkite nemaišydami ir nenuimdami dangčio.
- Po 15 minučių nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite dar 10 minučių pastovėti. Papildomai uždenkite rankšluosčiu.
Taip pat skaitykite: