Yra žinoma, kad makaronų tėvynė yra Italija, o tai reiškia, kad italai geriausiai žino makaronų gaminimo paslaptis. Taigi, dvi makaronų gaminimo paslaptys.
PIRMOJI PASLAPTIS
Kad gaminiai nesuliptų gaminimo metu, reikia paimti puodą ir teisingai paskaičiuoti makaronų ir vandens tūrį. Skaičiavimas labai paprastas: 100 gramų makaronų reikia įpilti vieną litrą vandens ir kiekvienam litrui vandens įdėti ½ arbatinio šaukštelio druskos.
ANTROJI PASLAPTIS
Verdant makaronus, į vandenį reikia įpilti ne tik druskos, bet ir augalinio aliejaus. Jis neleidžia spagečiams, makaronams kitiems produktams sulipti. Į puodą vidutiniškai įpilamas vienas valgomasis šaukštas aliejaus – galima naudoti saulėgrąžų arba alyvuogių aliejų.