Kaip visam laikui atsikratyti erzinančių slapukų pranešimų interneto svetainėse?


Daugelis svetainių beveik kiekvieno apsilankymo metu prašo vartotojo sutikti su slapukų saugojimu ir naudojimu. Dažniausiai jei atsisakote slapukų sutikimo, svetainė užblokuoja visą turinį. Yra vienas būdas, kaip išspręsti šią problemą.

Slapukų sutikimo pranešimai

Man nepatinka sausainiai

Problemą galima išspręsti įdiegus naršyklės plėtinį “I don’t care about cookies“. Jis blokuoja pranešimus apie slapukų naudojimą beveik visose svetainėse, todėl sutaupysite daug laiko ir nervų.

Europos Sąjungai atkreipus dėmesį ir sugriežtinus internetinio privatumo klausimą, kiekvienas tinklapis privalo gauti vartotojo sutikimą prieš įgalinant naudoti vartotojo sekimo slapukus (angl. “cookies”) jūsų naršyklėje. Jei jūs naršote anonimiškai arba po kiekvieno apsilankymo tinklapyje išsivalote nuo slapukų, šie tinklapiai vėl ir vėl prašys jūsų patvirtinti leidimo juos naudoti. Su laiku tai gali tapti tikru galvos skausmu spausti tą patį Sutinku kiekvieną dieną.

Šis naršyklės plėtinys pašalins slapukų pranešimus iš daugumos Jūsų lankomų tinklapių ir sutaupys Jums daugybę paspaudimų!

Daugeliu atvejų, slapukų pranešimai bus paprasčiausiai blokuojami arba paslepiami. Kai slapukai bus reikalingi tam, kad tinklapis veiktų teisingai, jie bus įjungiami (automatiškai sutinkama su tinklapio slapukų naudojimo taisyklėmis). Kartais bus įjungiami visi slapukai, o kartais tik būtinos slapukų kategorijos, priklausomai ką paprasčiau padaryti. Slapukai nebus ištrinami.

Atsisiųsti papildinius galite čia:

Išeiti iš AMP versijos