Tarka – svarbus daiktas kiekvienoje virtuvėje. Dar daugelis žmonių namuose turi senų trintuvų su keturiomis pusėmis, nors jau seniai gaminamos modernesnės versijos.
Kam reikalinga dygliuota trintuvės pusė?
Toks daiktas visada turi dygliuotą pusę su smaigaliais ir skylėmis. Nedaug žmonių jį naudoja, o ypač jei kalbame apie pradedančiuosius, kurie neseniai pradėjo gaminti maistą. Ar žinote kam iš tiesų ji reikalinga?
Faktas yra tas, kad ši trintuvės dalis reikalinga būtent žuvims valyti nuo žvynų. Reikia paimti į rankas trintuvą ir perbraukti per žuvį nuo uodegos iki galvos. Tai reikia pakartoti keletą kartų, kad nuvalytumėte žuvies žvynus. Dėl to ši sunki ir nemaloni procedūra tampa lengvesnė ir greitesnė.