Norėdami iškepti tobulas kepenėles, visų pirmą turite tinkamai jas paruošti terminiui apdorojimui. Viena dažniausių problemų – kartumas. Čia nėra nieko paslaptingo – kepenys ir turi būti karčios, jei ant jų patenka tulžies arba iš jų nėra visiškai pašalinta plėvelė, venos ir kraujagyslės.
Kaip pašalinti kartumą iš vištienos ar kiaulienos kepenėlių?
Kad kepenėlės nebūtų karčios, yra keletas puikių sprendimo būdų. Galite pasirinkti jums patinkantį:
- Pirmiausia kepenėles reikia supjaustyti į kelias dalis, bent 30 minučių pamirkyti piene.
- Kepenėles apvoliokite sodoje, palikite valandai ir gerai nuplaukite – taip suminkštinsite.
- Kepenėles apvyniokite maistine plėvele ir lengvai pamuškite plaktuku.
- Prieš verdant apie 15 minučių pavirkite pasūdytame vandenyje.
- Prieš gamindami patiekalus iš kepenėlių, privalote valandai pamirkyti šaltame vandenyje arba užpilti verdančiu vandeniu ir palikti kelioms minutėms.
Kaip pašalinti kartumą iš gatavų kepenų?
Jei gatavas patiekalas vis dar kartus, neskubėkite jo išmesti. Norėdami neutralizuoti nemalonų poskonį, galite dar šiek tiek patroškinti kepenėles, įpylus grietinėlės ar grietinės. Padažas prisotins kepenis, o subtilus kreminis skonis įprastą produktą pavers subtiliu patiekalu.