Kas nutiks, jei telefoną įkrausite neoriginaliu įkrovikliu: tai svarbu žinoti kiekvienam


„Apple“, „Samsung“, „Xiaomi“ ir kiti prekės ženklai atsisako įkroviklio kartu su telefonu. Taigi kiekvienas naudotojas susiduria su dilema: įsigyti neoriginalų įkroviklį pigiau arba originalų už didelę kainą.

2023 m. daugelis gamintojų nustojo dėti į pakuotes įkroviklius. Tai reiškia, kad vartotojas, įsigijęs naują telefoną, turi nusipirkti kito gamintojo įkroviklio analogą arba originalų įkroviklį už “kosminę” kainą.

Atsižvelgiant į tai, daugelis nerimauja dėl klausimo, kas atsitiks, jei jie įkraus telefoną kitu įkrovikliu, kuris nėra sukurtas specialiai jų telefono modeliui. Šiandien mes pabandysime atsakyti į šį klausimą. Taip pat išsiaiškinsime, kas atsitiks, jei išmanųjį telefoną bandysite prijungti prie maitinimo lizdo naudodami neoriginalią arba per galingą adapterį ar laidą.

Originalus įkroviklis

Originalaus įkroviklio naudojimas įtaisui turi nemažai privalumų. Būsite 100% tikri, kad jūsų telefonas tinkamai pasikraus, nes gamintojas tuo pasirūpino iš anksto. O iškilus nenumatytoms situacijoms visada galite kreiptis dėl garantijos. Apskritai originalus įkroviklis yra daug patikimesnis ir praktiškai nekenkia akumuliatoriui.

Kas atsitiks, jei išmanųjį telefoną įkrausite neoriginaliu įkrovikliu?

Nepaisant to, kad išmaniųjų telefonų gamintojai ragina vartotojus naudoti tik originalius priedus, nėra nieko blogo įkrauti telefoną naudojant kito gamintojo įkroviklį. Reikalas tas, kad su retomis išimtimis prie šiuolaikinių telefonų įmontuojamas universalus USB Type-C standartas, tad vargu ar su jungtimi kas nors nutiks.

Vienintelis dalykas, į kurį reikia atkreipti dėmesį naudojant neoriginalų telefono įkroviklį, yra prastas darbas, ypač kai kalbama apie pigų įkroviklių segmentą. Jie dažnai tiesiog neveikia ant maitinimo šaltinio nurodytų voltų ir amperų. Be to, tokie įkrovikliai už „juokingus“ pinigus gali įkrauti telefoną daug kartų ilgiau.

Bet kokiu atveju turėtumėte suprasti, kad naudojant neoriginalų įkroviklį išmaniajam telefonui nenutiks nieko baisaus. Tačiau jei telefonu norite naudotis ilgą laiką, visgi geriau įkrovimui naudoti tik kokybišką patikimo gamintojo įkroviklį.

Nekraukite telefono neoriginaliu krovikliu

Ar galima išmanųjį telefoną įkrauti galingesniu įkrovikliu?

Šiuolaikiniai sukurti taip, kad įkrovimo proceso metu galėtų gauti tik reikiamą kiekį arba mažiau energijos.

Pavyzdžiui, jei įkrovimo metu telefonas priima tik 25 W, o prijungiate 60 W greitąjį įkroviklį, tai neturės įtakos įrenginio įkrovimui. Telefonas priims tik 25W, o įkrovimo greitis išliks toks pat. Tačiau, jei jūsų telefonas palaiko greitą įkrovimą ir turi pakankamai talpią bateriją, prijungus jį prie, pavyzdžiui, 10 W įkroviklio, įkraunama gerokai ilgiau nei nurodo gamintojas. Todėl prieš pirkdami būtinai išstudijuokite įkroviklio suderinamumą su telefonu, kad neišmestumėte pinigų.

Išeiti iš AMP versijos