Atėjo daugelio pamėgtas kepsnių arba šašlykų metas. Namuose, iškyloje ir atostogaujant sodyboje draugai tikrai norės pasimėgauti kvapniais mėsos, žuvies ir daržovių patiekalais.
Grynas oras gerina apetitą, o linksma kompanija laisvalaikį padaro dar malonesnį. Tačiau riebalai, suodžiai, purvas ir maisto likučiai, prilipę prie iešmų ir kepsninės grotelių, gali sugadinti net pačią geriausią nuotaiką.
Laiku šių riebalų nepašalinus jie prikimba lyg “klijai”. Laikui bėgant valymas tampa sudėtingesnis, todėl svarbu reguliariai plauti maisto gaminimo įrankius.
Tai galima padaryti naudojant ugnį.
Padėkite kepsninės priedus ant grotelių taip, kad maisto likučiai sudegtų ir virstų anglimi, tada nuimkite groteles su iešmais nuo ugnies ir palaukite, kol jie visiškai atvės.
Tada paimkite metalinį šepetėlį ir pašalinkite maisto likučius. Nuvalykite įrankius drėgnu skudurėliu ir vėl galite pradėti kepti mėsą ir daržoves.