Įkaitinus keptuvę iki 260 laipsnių, ji lieka sveika. O 350 laipsnių temperatūroje teflonas pradeda porėti, tada suirusios medžiagos darosi pavojingos žmogui.
Teflonas gali būti pavojingas sveikatai
Eksperimentą atliko Pekino žemės ūkio universiteto magistrantūros chemikai. Jie nustatė temperatūrą, kurioje tefloniniai indai gali tapti toksiški.
Prieš pradėdami kaitinti indus, ekspertai pasvėrė tefloninius indus. Jei vėliau jis prarado svorį, tada nelimpanti danga buvo “išgarinta”.
Jei keptuvė buvo įkaitinta iki 260 laipsnių, ji liko nepažeista. O 350 laipsnių temperatūroje teflono masė pradėjo porėti ir mažėti, nors ir nedaug (apie 0,05 gramo).
Medžiagos, suyrančios veikiant temperatūrai, yra toksiškos žmonėms. Dėl tokio poveikio gali būti išprovokuota plaučių emfizema ir kitos ligos.
Eksperimento autoriai patikslino, kad ruošiant maistą, temperatūra neviršija 260 laipsnių.