Kodėl atsiranda pilvo pūtimas ir kaip su juo kovoti?


Pilvo pūtimo priežastys

Daugiau kaip 35% žmonių skundžiasi pilvo pūtimo problema. Norėdami to atsikratyti, pirmiausia turite išsiaiškinti priežastį, o tada imtis gydymo. Pirmoji pilvo pūtimo priežastis yra žarnyno veiklos sutrikimai. Norėdami to išvengti, rekomenduojame laikytis naudingų įpročių.

Vidurių pūtimo priežastys

1. Aerofagija – oro rijimas valgant. Maistui turėtumėte skirti mažiausiai 20 minučių ir stengtis kruopščiai kramtyti, mažiau kalbėti ir sutelkti dėmesį į skonį. Blogai sukramtytas maistas dėl skubėjimo taip pat yra dantų ir dantenų problema.

2. Nepakankama kasos fermentų gamyba. Nesuvirškintas maistas pasiekia plonąją žarną, o po to mikrobiotą, kuri sąveikos procese išskiria didelį kiekį dujų. Kreipkitės į gastroenterologą ir dietologą.

3. Per didelio bakterijų augimo sindromas. Tai ne diagnozė, tai pasekmė. Pavyzdžiui, dėl sumažėjusio rūgštingumo, kurio metu daugėja bakterijų. Priežastis – prastas tulžies darbas. Turėtumėte pasikonsultuoti su gastroenterologu ir ieškoti pagrindinės priežasties. Gali būti skiriami vaistai.

4. Angliavandenių perteklius maiste, cukrus, fruktozė, džiovinti vaisiai, medus, poliruoti grūdai, ankštiniai augalai. Būtina analizuoti ir koreguoti mitybą.

5. Celiakija, t.y. jautrumas glitimui. Mitybos korekcija su specialistu.

6. Parazitozė. Turėtumėte pasikonsultuoti su parazitologu.

Ką pašalinti iš dietos esant vidurių pūtimui?

Išeiti iš AMP versijos