Dažnai išvirtos bulvės įgauna prastą spalvą. Kalbame apie atvejus, kai daržovė patamsėja. Tokias bulves galima drąsiai vartoti: jos nepakenks jūsų sveikatai.
Plačiau apie patamsėjusias bulves
Patamsėjusios virtos bulvės vargu ar gerai atrodys ant stalo ir norės kas nors jas valgyti. Kaip išvengti šios problemos?
Norėdami išvengti bulvių spalvos pakitimo, turite suprasti kokias klaidas darote.
Auginimo ir derliaus nuėmimo klaidos
Bulvės gali patamsėti dėl klaidų, padarytų auginant daržovę. Dažniausia priežastis – azoto trąšų perteklius ir kalio trąšų trūkumas.
Netinkamas laikymas
Bulvių niekada negalima laikyti patalpose, kuriose yra žema temperatūra. Jei nesilaikysite šios taisyklės, daržovėse esantis krakmolas pradės irti. Dėl to jose padidės cukraus kiekis. Dėl šios priežasties bulvės patamsėja. Patyrę daržininkai primena, kad bulvių negalima laikyti 1-2 laipsnių temperatūroje.
Netinkamas lupimas
Vos tik nulupus bulves, jas reikia iš karto sudėti į šaltą vandenį. Jei to nepadarysite, būsimasis paruoštas patiekalas įgaus nepatrauklią spalvą. Gera išeitis – į litrą vandens įpilti vieną valgomąjį šaukštą acto arba nedidelį citrinos griežinėlį.
Neteisingas virimas
Atminkite, kad bulves reikia virti pakankamame kiekyje vandens.