Kodėl į bulvių košę dedamas kiaušinis: kulinarinis triukas

Bulvių košė

Dažnai galite išgirsti, kad į bulvių košę įmušus kiaušinį, patiekalas atrodo patrauklesnis. Tokių kulinarinių gudrybių priešininkai mano, kad vieną dieną puošmena gali išprovokuoti salmoneliozės infekciją. Taigi ar verta rizikuoti?

KODĖL Į BULVIŲ KOŠĘ DĖTI KIAUŠINĮ?

Tai gana dažna kulinarijos gudrybė, leidžianti paruošti apetitą keliančią košę net iš daržovių, kurios nėra pirmo šviežumo. To daryti visai nebūtina, nes kiaušinis skonio visiškai neįtakoja. Faktas, kad bulvių košė atrodytų labai sodri, o trynio dėka ji taps dar ryškesnė ir gražesnė.

Kitas įdomus momentas. Kiaušinį teks įmušti į bulvių košę, jei planuojate tai patiekti ant stalo kokia nors puošnia forma – pavyzdžiui, piramidės pavidalu. Be kiaušinio tai padaryti bus sunku, nes bulvės greitai praras formą.

Skaičiavimas yra maždaug toks. 6 bulvėms pakanka paimti tik vieną kiaušinį, 100 gramų pieno ir 20 gramų sviesto.

Exit mobile version