Iš kondensuoto pieno ir sviesto pagaminta grietinėlė dažnai naudojama pyragams ir kepiniams. Tačiau yra paprastesnis, pigesnis ir labai skanus kremas, pagamintas tik iš vieno ingrediento – kondensuoto pieno. Tačiau nepamirškite įpilti citrinos sulčių.
Kondensuotas pienas ir citrina
Citrininio pieno kremui paruošti reikia 350 g kondensuoto pieno ir 40 g citrinos sulčių. Citrinos sultis iš vienos citrinos reikia supilti į kondensuotą pieną. Kruopščiai išmaišykite ir plakite mikseriu. Kondensuotą pieną galima naudoti virintą arba nevirintą. Priklauso, kam naudosite.
Su virintu kondensuotu pienu kremas gausis tirštesnis, su nevirintu – skystesnis. Tačiau norėdami išspręsti šią problemą, išplakite grietinėlę su citrina ir padėkite į šaldytuvą dviem ar trims valandoms. Po to jis taps daug storesnis ir nevarvės.
Štai kodėl į kondensuotą pieną dedama citrinų sulčių.