Kodėl į kondensuotą pieną dėti citrinos sulčių?

Citrina ir kondensuotas pienas

Iš kondensuoto pieno ir sviesto pagaminta grietinėlė dažnai naudojama pyragams ir kepiniams. Tačiau yra paprastesnis, pigesnis ir labai skanus kremas, pagamintas tik iš vieno ingrediento – kondensuoto pieno. Tačiau nepamirškite įpilti citrinos sulčių.

Kondensuotas pienas ir citrina

Citrininio pieno kremui paruošti reikia 350 g kondensuoto pieno ir 40 g citrinos sulčių. Citrinos sultis iš vienos citrinos reikia supilti į kondensuotą pieną. Kruopščiai išmaišykite ir plakite mikseriu. Kondensuotą pieną galima naudoti virintą arba nevirintą. Priklauso, kam naudosite.

Su virintu kondensuotu pienu kremas gausis tirštesnis, su nevirintu – skystesnis. Tačiau norėdami išspręsti šią problemą, išplakite grietinėlę su ir padėkite į šaldytuvą dviem ar trims valandoms. Po to jis taps daug storesnis ir nevarvės.

Štai kodėl į kondensuotą pieną dedama citrinų sulčių.

Išeiti iš AMP versijos