Namų šeimininkės, kurios reguliariai gamina kotletus, paprastai skirstomos į dvi kategorijas. Pirmosios laikosi klasikinių receptų ir rekomendacijų kruopščiai matuodamos kiekvieną komponentą ir orientuodamosi į prieš dešimtmečius priimtus kokybės standartus. Antroji namų šeimininkių kategorija mėgsta nuolatinius kulinarinius eksperimentus ir nebijo į maltą mėsą įmaišyti kokių nors “keistų” ingredientų.
KAM Į MALTĄ MĖSĄ DĖTI LEDO IR CUKRAUS?
VISAI NE SALDINIMUI
Kai kurie žmonės iš karto pradeda galvoti, kad kotletai taps saldūs, o tai sugadins klasikinį patiekalą. Tačiau taip nėra. Cukrus reikalingas tik tam, kad atsiskleistų visų kitų ingredientų skonius. Pridėjus cukraus ypač išryškėja prieskoniai, o pati mėsa atrodys skanesnė.
LEDO FUNKCIJA
Šaltas komponentas reikalingas tam, kad kepant kotletai nesusitrauktų: dėl ledo mėsa išlieka puri ir išlaiko puikų sultingumą. Žinoma, prieš tai ledą reikia sutrinti į trupinius.