Indaplovė daugeliui tapo nepakeičiamu pagalbininku. Tačiau kai kurie daro tipiškas klaidas ją naudodami. Verta suprasti, kodėl indų su nepridegančia danga geriau neplauti indaplovėje.
KĄ SAKO INSTRUKCIJA?
Kiekvienas indaplovių gamintojas aiškiai nurodo dalykų, kurių jose plauti nederėtų, sąrašą. Šiame sąraše yra visi nepridegantys virtuvės reikmenys. Taip pat galima paminėti keletą kitų medžiagų:
- Plastmasiniai indai.
- Ketaus indai.
- Gaminiai iš medienos.
- Gaminiai iš bambuko.
- Krištolas.
- Porcelianas.
- Aliuminis ir kt.
KĄ REIKIA ŽINOTI APIE NEPRIDEGANČIĄ DANGĄ?
Nelipni danga yra karščiui atsparus polimeras. Beveik visi šiuolaikiniai indai turi tokią dangą, ji dar vadinama teflonu. Norėdami išplauti virtuvės indus su nepridegančia danga, turėtumėte vadovautis keliais patarimais:
- vanduo turi būti vos šiltas arba net šaltas;
- kempinė turi būti minkšta;
- skystas ploviklis be abrazyvinių dalių.
Jei ant tokios dangos liks net nedideli įbrėžimai, ji greitai praras savo savybes.
KAIP GALI PAKENKTI INDAPLOVĖ?
Indaplovė sukurta taip, kad pašalintų net rimtus nešvarumus. Paprastas pavyzdys: jei ant indų yra apnašų ar kietų maisto likučių, tokios dalelės gali veikti kaip abrazyvas.
Kaip rodo praktika, jei kelis kartus indaplove išplausite nepridegančius indus, nieko baisaus nenutiks. Tačiau reguliarus plovimas lems mažų įtrūkimų atsiradimą.