Kava yra laikoma vienu iš populiariausių gėrimų, todėl yra daugybė jos paruošimo receptų. Kad kavos skonis visada paliktų jus be žado, reikia tinkamai paruošti šį gėrimą.
Kartais galima rasti labai neįprastų kavos ruošimo rekomendacijų. Pavyzdžiui, kai kurie gurmanai gamindami kavą naudoja kiaušinių lukštus.
Kam to reikia?
Manoma, kad kiaušinio lukštas daro gėrimą labiau subalansuotą, elegantišką ir dar malonesnio skonio. Lukštas padeda kavai atsikratyti nemalonių skonių.
Pavyzdžiui, ne visi mėgsta rūgščius ir karčius gėrimus. Lukštas padės „išlyginti“ kavos skonį, padarys ją malonesnę.
Kaip tinkamai įdėti kaušinių lukštų į kavą?
Tikslinga naudoti mažą lukšto gabaliuką, kuris liko po virtų kiaušinių valymo. Paimkite ir įdėkite į turką gaminimo metu. Taip pat galite užplikyti kavą su kiaušinio lukštu, tada palaukite kol kava atskleis savo savybes. Po to išimkite kiaušinio lukštą šaukšteliu.