Virėjai gana dažnai daro klaidų, susijusių su keptos žuvies ruošimu. Kodėl iškepta žuvis pradeda byrėti dar keptuvėje? Greičiausiai žuvis buvo pasūdyta ne tinkamu laiku. Kodėl tai turi įtakos?
KURIUO MOMENTU SŪDYTI ŽUVĮ?
Daugelis prieskonių įdedami per vėlai: jau pradėjus kepti gaminį.
Teisinga elgtis taip: prieš pradėdami kepimą pasūdykite žuvį. Idealus variantas yra pasūdyti žuvį 10–15 minučių prieš dedant žuvį į keptuvę.
KODĖL DRUSKOS REIKIA DĖTI IŠ ANKSTO?
Rekomendacija paaiškinama labai paprastai: ankstyvas druskos pabarstymas prisideda prie greitesnio baltymų “surišimo” veikiant aukštai temperatūrai. Taigi, iš anksto pasūdyta žuvis kepant nebyra.