Vakarykštis maistas iš šaldytuvo mums atrodo geras pasirinkimas pietums ar vakarienei, nes jį tiesiog pašildydami nereikės nė valandos praleisti virtuvėje jį ruošiant. Apie tai, ar galima šildyti maistą daugiau nei vieną kartą? Techniškai taip, bet yra niuansų.
Kodėl neturėtumėte pašildyti maisto likučių daugiau nei vieną kartą?
Atšaldytus maisto likučius galima saugiai pašildyti per tris ar keturias dienas, nors kai kurie specialistai rekomenduoja suvalgyti likučius iš šaldytuvo per dvi dienas.
Kai maistas vėl pašildomas, jį galima saugiai laikyti dar tris ar keturias dienas. Tačiau bet koks pakartotinis pašildymas gali pabloginti maisto kokybę.
Todėl jei visus makaronus ar sriubą planuojate suvalgyti per kelias dienas, kiekvieną porciją pašildykite atskirai. Taip pat kai kuriuos likučius galima paversti nauju patiekalu.
Specialistai pataria nešildyti to paties maisto daugiau nei vieną kartą, nes pasikartojantys temperatūros pokyčiai suteikia daugiau galimybių bakterijoms augti, todėl galite apsinuodyti maistu.
Kokių taisyklių reikia laikytis?
Specialistai pataria nepalikti pašildyto maisto per ilgai karštyje. Kambario temperatūroje laikomame maiste bakterijos yra labiau linkusios daugintis. Geriausia paruoštą maistą laikyti šaldytuve.
Tam tikri ingredientai, tokie kaip ryžiai ar grybai, gali būti ypač linkę sugesti. Todėl šildydami maistą atsižvelkite į tai, kiek šie produktai yra švieži. Kartais geriau tiesiog pagaminti naują vakarienę ar pietus, nei rizikuoti.