Kodėl naudinga gerti kavą ryte?


Puodelis kavos

Kavoje esantis kofeinas ne tik padeda jaustis mažiau pavargusiems ir budresniems, bet ir gali pagerinti nuotaiką, smegenų veiklą ir fizinį pajėgumą. Čia dar ne viskas, daugiau apie kavos “pliusus” perskaitysite mūsų straipsnyje.

Ryto kava

Kofeinas, chlorogeno rūgštis, polifenoliai ir kiti junginiai padeda organizmui. Pavyzdžiui, kofeinas padeda greičiau prabusti, mažina nuovargį, pasižymi diuretiniu, stimuliuojančiu (mažinančiu apetitą) ir riebalus deginančiu poveikiu. Polifenoliai mažina nuovargį, neleidžia vystytis vėžiui, kauptis riebalams, įsisavinti cukraus, saugo nuo virusinių infekcijų ir turi antioksidacinį poveikį. Nikotino rūgštis mažina cholesterolio kiekį ir užkerta kelią aterosklerozei.

Ar naudinga gerti kava is ryto

Tačiau šį gėrimą geriau gerti ryte. Tai susiję su tuo, kad jis padeda pažadinti ir “užvesti” organizmą. Taip žmogaus organizmas sureguliuoja savo “vidinį laikrodį”. Tačiau vakare kavos nereikėtų gerti, nes gali sulėtėti šis “vidinis laikrodis”, o tai gali būti nepalanku sveikatai ateityje.

Be to, patariame negerti kavos tuščiu skrandžiu, nes tai gali padidinti skrandžio rūgštingumą, todėl prieš geriant kavą, vertėtų ką nors suvalgyti.


Taip pat skaitykite:

Išeiti iš AMP versijos