Kodėl orkaitėje kepta žuvis tapo sausa? 3 dažnos klaidos virtuvėje


Blogai iškepta žuvis

Paprastai orkaitėje iškepta žuvis išlaiko savo sultis, be to, ji būna sveikesnė nei kepta keptuvėje. Pasitaiko, kad orkaitėje iškepta žuvis išdžiūsta. Dažnai taip nutinka, nes žuvis buvo kepama per ilgai. Apskritai gali pasitaikyti 3 klaidos.

PIRMA KLAIDA: TEMPERATŪRA ORKAITĖJE

Žuvį reikia kepti tik įkaitintoje orkaitėje. Jei orkaitė įkais kartu su žuvimi, visos sultys nutekės ant kepimo skardos ir pailgės kepimo laikas.

ANTRA KLAIDA: KEPIMO LAIKAS

Žuvies apdorojimas ir valymas užima daugiausia laiko. Likusi – kepimo dalis neužima tiek daug laiko. Net jei išvalytos žuvies svoris sieks vieną kilogramą, patiekalas bus paruoštas per 35 minutes. Jeigu peiliu ar šakute pagrandžius žuvį ji lupasi nuo kaulo, vadinasi jau ji yra iškepusi.

TREČIA KLAIDA: ĮDARO IGNORAVIMAS

Žuvies sugadinti daržovėmis nepavyks. Jei žuvis kepama visa, į vidų dedami svogūnai, švieži žalumynai, citrina, sviestas ir kitos daržovės. Gaminimo laikas gali pailgėti, bet apskritai patiekalui ir jo skoniui tai bus tik naudingiau.

Išeiti iš AMP versijos