Kodėl patyrusios šeimininkės ruošdamos kotletus į faršą deda krakmolo?


Mėsos faršas

Siekdamos pagerinti paruoštų kotletų skonį ir kokybę, daugelis šeimininkių naudoja gana neįprastus ingredientus, kurių pasirinkimas kartais stebina. Tačiau verta paminėti, kad toks nukrypimas nuo klasikinių receptų leidžia pasiekti puikų rezultatą. Taigi, pavyzdžiui, kai kurie į mėsos kukulių faršą deda krakmolo.

Jei dar nebandėte naudoti šio ingrediento gamindami kotletus, turėtumėte tai išbandyti. Jie nepraras savo formos ir nebyrės!

Kodėl į kotletų faršą dėti krakmolo?

Puikus kiaušinių pakaitalas

Bulvių krakmolas leis pamiršti kiaušinius. Su tokiu komponentu kotletai bus daug puresni. Viskas dėl to, kad, skirtingai nei kiaušiniai, krakmolas nepadaro maltos mėsos sunkios ir kietos. Tai prisideda prie mėsos skaidulų išsiplėtimo. Todėl kotletai pasirodo labai sodrūs. Be to, krakmolas yra puikus surišantis ingredientas, padedantis sujungti kitus ingredientus į vieną visumą.

Ilgesnis laikymo terminas

Jei norite pagaminti labai didelę mėsos kotletų partiją, bet nerimaujate, kad jie suges, naudokite krakmolą. Jo dėka šis mėsos patiekalas netaps kietesnis laikant ilgiau. Kotletai, būdami šaldytuve, bus labai minkšti ir skanūs dar keletą dienų.

Pagerina skonį ir kokybę

Bulvių krakmolas pagerina patiekalo skonį, todėl jis yra itin sultingas ir skanus. Šis rezultatas pasiekiamas dėl nedidelio niuanso, apie kurį ne visi žino. Faktas yra tas, kad krakmolas neleidžia iš kotletų ištekėti dideliam kiekiui mėsos sulčių terminio apdorojimo metu.

Svarbiausia pridėti reikiamą kiekį ir nepersistengti. Nepamirškite, kad 500 g faršo užteks 2,5-3 šaukštų krakmolo. Be to, turėtumėte naudoti bulvių krakmolą, o ne kukurūzų.

Išeiti iš AMP versijos