Virti koldūnus – ne pati sunkiausia kulinarinė procedūra. Atrodytų, su šio patiekalo gaminimu negali būti jokių ypatingų gudrybių: viskas žinoma. Tačiau patyrusios šeimininkės sugalvojo dar vieną įdomų “triuką”: į keptuvę įmeta nedidelį gabalėlį sviesto. Kam to reikia?
Gabalėlis sviesto verdant koldūnus
Šis veiksmas duoda labai įdomų rezultatą. Koldūnų gaminimo procesas dar labiau supaprastėja.
Sviesto kubelį reikia mesti į indą su verdančiu vandeniu ir koldūnais. Dėl šio paprasto veiksmo vanduo stipriai nesuputos.
Taigi nereikės nuolat stovėti prie viryklės su kiaurasamčiu rankose. Beje sviesto nereikia daug, užtenka vos 30-50 g. vienam puodui.
O jei sviestą pakeisime augaliniu aliejumi?
Tokiu atveju virėjas galės išspręsti kitą dažnai pasitaikančią problemą, koldūnai tiesiog nesulips.