Kodėl patyrusios šeimininkės, verdant koldūnus, įmeta į keptuvę gabalėlį sviesto?


Koldūnai lėkštėje

Virti koldūnus – ne pati sunkiausia kulinarinė procedūra. Atrodytų, su šio patiekalo gaminimu negali būti jokių ypatingų gudrybių: viskas žinoma. Tačiau patyrusios šeimininkės sugalvojo dar vieną įdomų “triuką”: į keptuvę įmeta nedidelį gabalėlį sviesto. Kam to reikia?

Gabalėlis sviesto verdant koldūnus

Šis veiksmas duoda labai įdomų rezultatą. Koldūnų gaminimo procesas dar labiau supaprastėja.

Sviesto kubelį reikia mesti į indą su verdančiu vandeniu ir koldūnais. Dėl šio paprasto veiksmo vanduo stipriai nesuputos.

Taigi nereikės nuolat stovėti prie viryklės su kiaurasamčiu rankose. Beje sviesto nereikia daug, užtenka vos 30-50 g. vienam puodui.

O jei sviestą pakeisime augaliniu aliejumi?

Tokiu atveju virėjas galės išspręsti kitą dažnai pasitaikančią problemą, tiesiog nesulips.

Išeiti iš AMP versijos