Daug kas klausia: kodėl kai kurie šefai apvynioja pirštus pleistrais arba izoliacija? Yra keletas priežasčių, kodėl virėjai imasi šios netikėtos gudrybės.
KAM APVYNIOTI PIRŠTUS PLEISTRU RBA IZOLIACIJA
Dažniausia priežastis gali būti ta, kad šis metodas yra tam tikra apsauga nuo įpjovimų ir galimų nudegimų liečiant karštą maistą. Be to pleistras apsaugo nuo bakterijų prasiskverbimo.
Dėl kitos priežasties didelėse virtuvėse dirbantiems virėjams, nuolat kontaktuojantiems su peiliais ir kitais aštriais įrankiais, ilgainiui ant pirštų atsiranda nuospaudų. Pirštų apvyniojimas izoliacija apsaugo nuo nuospaudų atsiradimo ir sumažina įpjovimų riziką. Nors naudoti izoliaciją kaip apsaugą nuo žaizdų ir įpjovimų virtuvėje nėra pati geriausia idėja.
Žinoma, geriausia mūvėti apsaugines pirštines.