Kodėl šokoladas pasidengia balta danga ir ar galima jį valgyti?


Pabaltavo šokoladas, ar galima jį valgyti

Jeigu pastebėjote, kad spintelėje gulintis šokoladas staiga „pabaltavo“ – tai dar ne priežastis atsisakyti skanėstų. Balta danga, kuri kartais atsiranda ant šokolado plytelių, tik rodo, kad produktas buvo netinkamai laikomas.

Pabaltavęs šokoladas: priežastys

Tokius šokoladus valgyti tikrai galite – jie absoliučiai nekenksmingi ir nesiskiria nuo įprastų šokolado plytelių.

Jei vis dar pykstate dėl baltos šokolado dangos, galbūt tai, kad jūsų rankose yra natūralus produktas, gali nuteikti gerą nuotaiką, nes kakavos sviesto pakaitalai niekada neturi baltos dangos.

Tačiau, kad tokios bėdos nepasikartotų, laikydami šokoladą laikykitės tam tikrų taisyklių.

Temperatūra patalpoje turi būti nuo 5 iki 22 laipsnių virš nulio, o oro drėgnumas – ne daugiau kaip 70%.

Be to, patalpa turi būti reguliariai vėdinama.

Į šaldytuvus nereikėtų dėti šokoladinių saldainių, kaip ir šalia laikyti specifinį aromatą skleidžiančių produktų.

Išeiti iš AMP versijos