Kodėl vasarą reikėtų gerti kavą su druska: neįprastas receptas


Daugelis žmonių neįsivaizduoja, kaip gerti kavą be cukraus. Tuo tarpu mokslininkai rekomenduoja ne tik atsisakyti saldžiojo gėrimo priedo (cukraus), bet ir pakeisti jį nedideliu žiupsneliu druskos – nes tai ne tik sveika, bet ir skanu.

Kava su druska – neįprasta, tiesa?

Tiesą sakant, su nėra kokia naujovė. Rytuose sūdyta kava geriama jau šimtmečius: kad atsiskleistų visas gėrimo skonis ir būtų pašalintas pernelyg didelis kavos pupelių kartumas, kurį daugelis žmonių maskuoja cukrumi ir pienu.

Druska padeda kavą paversti mažiau kaloringu gėrimu, nes nereikia naudoti cukraus ir kitų “gėrybių”.

Kava su druska

Tačiau pagrindinė sūdytos kavos savybė yra jos gebėjimas subalansuoti natrio kiekį organizme. Būtent į šį poveikį specialistai siūlo atkreipti dėmesį. Kaip žinia, kofeino turintys pasižymi diuretiniu poveikiu ir gali sutrikdyti vandens balansą.

Vasarą hidratacijos lygis kinta labiau: nes organizmas aktyviau gamina prakaitą ir naudoja organizmo vandens išteklius. Nedidelis žiupsnelis druskos kavoje padeda papildyti natrio – mikroelemento, atsakingo už vandens persiskirstymą mūsų organizme – balansą.

Beje, kai kalbame apie sūdytą kavą, turime omenyje ne pastebimą sūrų gėrimo skonį. Kad druska padarytų gerą darbą ir panaikintų kavos kartumą, reikia druskos tiesiog ant peilio galiuko, o pirmenybę geriau teikti jūros druskai.

Išeiti iš AMP versijos