Kodėl verdant bulves į puodą verta įberti cukraus: kulinarinis triukas


Kodėl verdant bulves į puodą verta įberti cukraus

Sunku rasti žmogų, kuris mėgtų sutižusias bulves. Daugelis gurmanų nori, kad virtos daržovės būtų sausos ir krakmolingos. Kaip išvirti tobulas bulves? Atsakymas paprastas: gaminant garnyrą į puodą reikia įberti šiek tiek cukraus. Papildomas ingredientas užtikrins trapumo išvaizdą ir įdomesnį patiekalo skonį.

Kuriuo metu reikia pridėti cukraus?

Cukrus turi būti įdedamas iš karto po to, kai vanduo užvirs. Svarbu nenaudoti daug cukraus. Pakanka vos vieno arbatinio šaukštelio. Persistengus bulvės įgaus saldų skonį, o tai visai nebūtina. Tad jei laikysitės rekomendacijų, jokių papildomų skonių neatsiras.

Dar vienas patarimas

Išvirus bulves patartina ne tik nupilti vandenį, bet ir trumpam grąžinti puodą ant viryklės. Papildomas šildymas padės pašalinti likusį vandenį. Ir šis procesas bus labai tinkamas prieš darant bulvių košę.

Išeiti iš AMP versijos