Virtuvės šefai sugalvojo daugybę gudrybių, kaip pagerinti pirmojo ir antrojo patiekalų bei salotų ir kitų užkandžių skonį.
Bulvių virimas
Kalbant apie salotas, iš visų salotų ingredientų dažniausiai dedamos virtos bulvės. Dažai būna, kad virdamos ar išvirusios bulvės sutrūkinėja, suskilinėja ar suyra.
Kad taip neatsitiktų, virtuvės šefai sugalvojo vieną gudrybę:
Kai bulvės verda, į vandenį įpilkite šiek tiek acto. Dėl acto išvirtos bulvės pasidengia plona plutele, kuri išlaiko formą ir po pjaustymo.
Kaip gaminti?
- Palaukite, kol vanduo užvirs, sudėkite bulves.
- 2 litrams vandens paimkite 1-2 šaukštus 9% paprasto acto. Bulvės išliks kietos ir sveikos.
- Tie, kurie mano, kad actas nėra pats naudingiausias ingredientas, gali įpilti 1 arbatinį šaukštelį citrinos rūgšties.
- Jei ir toks variantas jums netinka, virdami bulves įdėkite 2–3 skilteles citrinos (1 griežinėlis 2 litrams vandens) arba 1 šaukštą citrinos sulčių 3 litrams vandens.
Pamatysite, kaip išvirtos bulvės išlaikys savo formą ir pjaustant netrupės.