Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • Paieška
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Privatumo politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
KAIPKADA.LT - Naujienos, žinios, straipsniai, receptai, horoskopai
  • STRAIPSNIAI
    • Naujienos
    • Patarimai
    • Atsakymai į klausimą “Kaip…?”
    • Atsakymai į klausimą „Kada…?“
    • Automobiliai / Motociklai / Transporto priemonės
    • Butai / Namai
    • Kompiuteriai / TV / Telefonai
    • Grožis / Stilius
    • Gyvūnai / Gamta
    • Maistas / Gėrimai
    • Internetas / WEB
    • Saugumas
    • Sportas / Sveikata
    • Kita
  • KRAŠTOVAIZDIS
    • Augalai
    • Sodo priežiūra
    • Pasaulio sodai
  • SANTYKIAI IR PSICHOLOGIJA
    • Santykiai
    • Ji ir Jis
    • Psichologija
    • Vaikai
  • TECHNOLOGIJOS
    • Apžvalgos ir naujienos
    • Kompiuteriai
    • Telefonai
  • RECEPTAI
    • Apkepai
    • Bulvės
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Grill (Kamado)
    • Grybai
    • Iš miltų
    • Keksai
    • Kokteiliai
    • Košės
    • Ledai
    • Makaronai
    • Mėsa
    • Mišrainės
    • Padažai
    • Pica
    • Pyragai
    • Salotos
    • Sriuba
    • Suši
    • Tortai
    • Užkandžiai
    • Velykos
    • Žuvis
  • HOROSKOPAI
    • Horoskopai metams
    • Horoskopas mėnesiui
    • Zodiako ženklai
  • ORAI
    • Faktiniai orai Lietuvoje
    • Bangos Baltijos jūroje
    • Orų žemėlapis (realiu laiku)
    • Krituliai Europoje
    • Žemės magnetinis aktyvumas (grafikas)
KAIPKADA.LT - Naujienos, žinios, straipsniai, receptai, horoskopai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai

Kodėl verdant mėsą susidaro putos ir kam jas reikia nugriebti?

Mindaugas Bružas
2023 04 22 | 19:28
Maistas / Gėrimai
Verdant mėsą susidaro putos

Kai verdate sriubą ar sultinį, tikriausiai pastebite, kad puodo paviršiuje susidaro putos. Jų išvaizda tikrai nėra pati patraukliausia. Tačiau svarbu suprasti, iš kur šios putos atsiranda. Jei sultiniui ruošti naudojate paukštieną, joje yra daug baltymų, todėl verdant jie išsiskiria ir pradeda plaukioti puodo paviršiuje. Žinoma didelį vaidmenį atlieka mėsos kokybė ir net paties produkto šviežumas.

Kaip reikia atsikratyti sultinyje esančių putų?

Sutikite, kad per daug putų neatrodo labai estetiškai. Dauguma namų šeimininkių imasi įvairių priemonių, kad jų atsikratytų.

Nupilti skysčio nebūtina. Į sultinį galite tiesiog įdėti svogūno galvutę. Jos dėka sustos mėsos putojimo procesas.

Produkto kokybė taip pat svarbi

Geriausia pirmenybę teikti mėsai, kuri nebuvo chemiškai apdorota. Joje taip pat neturėtų būti kraujo priemaišų. Tinkamai parinkę mėsos gabalą padėsite išvengti per didelio putų susidarymo.

Prireiks maždaug 20 minučių, kol baltymas ištirps savaime. Šio laiko visiškai pakanka, kad procesai stabilizuotųsi. Sultinio paviršiuje liks tik nedidelis gelsvas riebalų pėdsakas.

Jei putų per daug, sultinys taps drumstas. Kai jis atvės, bus galima aptikti nuosėdas. Tačiau dėl to neturėtumėte jaudintis. Jūsų sultinio kokybė nepasikeis. Virti baltymai yra tokie pat naudingi kaip ir pačioje mėsoje esantys baltymai.

Ar būtina pašalinti putas?

Pačios putos susideda iš pirmųjų koaguliuotų baltymų. Jiems denatūruoti visiškai pakanka 40 minučių. Tokie baltymai gali labai greitai rūgti. Putos gali suteikti patiekalui kartumo ir nemalonaus kvapo. Daugelis žmonių nemėgsta šio specifinio aromato. Jei putose yra kraujo priemaišos, jos net pasidarys karčios. Iš to galime daryti išvadą, kad putos neturi gero poveikio patiekalo skoniui.

Patiekalas su putomis atrodo negražiai. Juk patyrę kulinarai visada siekia, kad sultinys būtų kuo skaidresnis. Tam reikia ne tik pašalinti putas, bet ir perkošti sultinį per marlę.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite

Saldūs vaisiai figos
Maistas / Gėrimai

Gydytojai pasakė, kas neturėtų valgyti figų

2023/05/27 | 08:00
Aštrus maistas
Maistas / Gėrimai

Mitybos specialistai įvardijo dažno aštraus maisto vartojimo privalumus ir trūkumus

2023/05/27 | 06:30
Napoleonas su kokosų pienu
Maistas / Gėrimai

Nacionalinės vyrų dienos proga: Nerealaus skonio Napoleonas su kokosų pienu

2023/05/26 | 10:07
Kava su cinamonu
Maistas / Gėrimai

Dėl paprastų gudrybių jūsų rytinė kava taps daug sveikesnė

2023/05/25 | 18:27
Geltoni bananai
Maistas / Gėrimai

Kaip prinokti bananą vos per 15 minučių – tai kartais gali praversti

2023/05/25 | 09:30
Šaldytos avietės
Maistas / Gėrimai

Kiek laiko galima laikyti užšaldytus maisto produktus?

2023/05/24 | 11:05

© 2023 Visas turinys, jeigu nėra nurodytas kitas šaltinis, yra portalo nuosavybė ir jį kopijuoti be raštiško sutikimo yra draudžiama.

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • STRAIPSNIAI
    • Naujienos
    • Patarimai
    • Atsakymai į klausimą “Kaip…?”
    • Atsakymai į klausimą „Kada…?“
    • Automobiliai / Motociklai / Transporto priemonės
    • Butai / Namai
    • Kompiuteriai / TV / Telefonai
    • Grožis / Stilius
    • Gyvūnai / Gamta
    • Maistas / Gėrimai
    • Internetas / WEB
    • Saugumas
    • Sportas / Sveikata
    • Kita
  • KRAŠTOVAIZDIS
    • Augalai
    • Sodo priežiūra
    • Pasaulio sodai
  • SANTYKIAI IR PSICHOLOGIJA
    • Santykiai
    • Ji ir Jis
    • Psichologija
    • Vaikai
  • TECHNOLOGIJOS
    • Apžvalgos ir naujienos
    • Kompiuteriai
    • Telefonai
  • RECEPTAI
    • Apkepai
    • Bulvės
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Grill (Kamado)
    • Grybai
    • Iš miltų
    • Keksai
    • Kokteiliai
    • Košės
    • Ledai
    • Makaronai
    • Mėsa
    • Mišrainės
    • Padažai
    • Pica
    • Pyragai
    • Salotos
    • Sriuba
    • Suši
    • Tortai
    • Užkandžiai
    • Velykos
    • Žuvis
  • HOROSKOPAI
    • Horoskopai metams
    • Horoskopas mėnesiui
    • Zodiako ženklai
  • ORAI
    • Faktiniai orai Lietuvoje
    • Bangos Baltijos jūroje
    • Orų žemėlapis (realiu laiku)
    • Krituliai Europoje
    • Žemės magnetinis aktyvumas (grafikas)

© 2023 Visas turinys, jeigu nėra nurodytas kitas šaltinis, yra portalo nuosavybė ir jį kopijuoti be raštiško sutikimo yra draudžiama.

Go to mobile version