Žinoma, kad verdant skystą patiekalą susidaro putų, kurios nėra visiškai estetiškos. Ją įprasta pašalinti, nes sriuba nebus skani ir apetitą keliančios išvaizdos.
Tačiau ne visi žino tikrąsias priežastis, kodėl svarbu pašalinti putas. Išsiaiškinkime, kokios jos yra:
Nemalonus skonis
Pirmiausia verta prisiminti, kad sultinys nebus skanus ir švelnus, jei pamiršite pašalinti putas.
Iškart pajusite kartoką skonį, todėl vargu ar kas nors norės valgyti šį patiekalą.
Patiekalo išvaizda
Daugelis virėjų stengiasi pagaminti skaidrų sultinį, kuris sukeltų apetitą. Pagrindinė šio pirmojo patiekalo gaminimo paslaptis – pašalinti putas.
Jei ją paliksite, sultinys nebus patrauklus.
Sveikatos problemos
Jei sultinį gaminsite iš pirktinės mėsos, negalėsite būti tikri dėl jos kokybės. Kai kurie virėjai netgi rekomenduoja nusunkti pirmąjį vandenį, kuriame ruošiamas sultinys.
Jei laikysitės šios taisyklės, galite atsikratyti galimų antibiotikų ir kitų cheminių medžiagų, kurios buvo mėsoje.