Tikriausiai daug kam žinoma, jog ruošiant sultinį ar verdant mėsą susidaro ne visai gražiai atrodančios putos. Įprasta jas išimti, nes sriuba nebus skani. Tačiau ne visi žino tikrąsias priežastis, kodėl svarbu pašalinti putas.
Nemalonus poskonis
Visų pirma reikėtų atsiminti, kad sultinys nebus skanus ir švelnus, jei staiga pamiršite pašalinti putas. Iš karto atsiras kartus skonis, dėl kurio vargu ar kas norės valgyti tokį patiekalą.
Patiekalo išvaizda
Daugelis virėjų stengiasi paruošti skaidrų sultinį, kuris atrodytų patraukliai. Pagrindinė tokio pirmojo patiekalo paruošimo paslaptis slypi putų pašalinime. Jei paliksite, sriubos išvaizda tikrai nebus patraukli. Sultinys bus neaiškios spalvos su tamsiu atspalviu.
Sveikatos problemos
Jei ruošiate sultinį su įsigyta mėsa iš parduotuvės, tačiau nežinote ar tokia mėsa yra kokybiška, reikia imtis tam tikrų veiksmų. Kai kurie šefai net rekomenduoja nupilti pirmąjį vandenį, kuriame ruošiamas sultinys.
Jei laikysitės šios taisyklės, galite atsikratyti galimų antibiotikų ir kitų jame buvusių cheminių medžiagų.