Kodėl verdant sultinį svarbu pašalinti putas: tai paaiškino patyrusios šeimininkės


Skanus mėsos sultinys

Tikriausiai daug kam žinoma, jog ruošiant sultinį ar verdant mėsą susidaro ne visai gražiai atrodančios putos. Įprasta jas išimti, nes nebus skani. Tačiau ne visi žino tikrąsias priežastis, kodėl svarbu pašalinti putas.

Nemalonus poskonis

Visų pirma reikėtų atsiminti, kad sultinys nebus skanus ir švelnus, jei staiga pamiršite pašalinti putas. Iš karto atsiras kartus skonis, dėl kurio vargu ar kas norės valgyti tokį patiekalą.

Patiekalo išvaizda

Daugelis virėjų stengiasi paruošti skaidrų sultinį, kuris atrodytų patraukliai. Pagrindinė tokio pirmojo patiekalo paruošimo paslaptis slypi putų pašalinime. Jei paliksite, sriubos išvaizda tikrai nebus patraukli. Sultinys bus neaiškios spalvos su tamsiu atspalviu.

Sveikatos problemos

Jei ruošiate sultinį su įsigyta mėsa iš parduotuvės, tačiau nežinote ar tokia mėsa yra kokybiška, reikia imtis tam tikrų veiksmų. Kai kurie šefai net rekomenduoja nupilti pirmąjį vandenį, kuriame ruošiamas sultinys.

Jei laikysitės šios taisyklės, galite atsikratyti galimų antibiotikų ir kitų jame buvusių cheminių medžiagų.

Išeiti iš AMP versijos