Kodėl žmonėms su amžiumi didėja pilvai: pagrindinės priežastys ir kovos būdai


Kodėl didėja skrandžiai

Daugelis žmonių senstant linkę priaugti svorio. Taip yra dėl daugelio veiksnių: mitybos pablogėjimo, sėslaus gyvenimo būdo ir su amžiumi susijusių pokyčių. Tačiau daugelis atkreipia dėmesį į tai, kad auga daug greičiau. Jei jūs ar jūsų artimieji susiduria su tokia problema, paaiškinsime, su kuo tai susiję.

Kodėl su amžiumi pilvo riebalų atsiranda vis daugiau?

Vyrai nuo 22 iki 45 metų kas 10 metų priauga 3,4 proc., o moterys per dešimtmetį dažniausiai priauga 5 proc. savo svorio. Tai yra apie 150 papildomų kalorijų per dieną.

Mūsų medžiagų apykaita laikui bėgant taip pat linkusi mažėti, o tai reiškia, kad bendrai sudeginame mažiau kalorijų. Čia verta pridėti fizinio aktyvumo ir raumenų masės sumažėjimą. Tai ypač aktualu tiems, kurie nedaro jėgos treniruočių. Raumenų praradimas taip pat sumažina medžiagų apykaitą, nes kūnui reikia daugiau kalorijų, kad išlaikytų liesą raumenų masę, nei riebalų.

Kita riebalų kaupimosi pilvo srityje priežastis – sumažėjęs kai kurių imuninių ląstelių aktyvumas. Mokslininkai tikina, kad su amžiumi ląstelių, kurios riebalus perdirba į energiją, gerokai sumažėja, nors jų aktyvumas išlieka ankstesniame lygyje.

Nepamirškime ir rafinuotų angliavandenių – baltos duonos, makaronų, ryžių, traškučių, saldainių, saldumynų, saldžių gėrimų ir alkoholio. Šie maisto produktai padidina cukraus kiekį kraujyje ir gali padidinti trigliceridų kiekį, o tai savo ruožtu gali padidinti riebalų kiekį aplink juosmenį.

Kaip atsikratyti pilvo?

Nutukimą galite įveikti, jei atliksite šiuos veiksmus:

Išeiti iš AMP versijos