Maistas / Gėrimai

Kokia grikių nauda organizmui?

Pasak gydytojų, grikiai yra unikalus ir vertingas maisto produktas. Grikiuose ypač daug augalinių baltymų, be to, juose yra geležies, magnio, fosforo, kalcio ir cinko.

Grikių nauda

Grikiu kruopos
Grikių kruopos / Nuotr. Pexels.com

Grikiai turi daug vitaminų, įskaitant A, D, C, E, B vitaminus.

Grikiai yra produktas, kuriame nėra glitimo, o šis veiksnys ypač svarbus žmonėms, sergantiems tokiomis ligomis kaip celiakija. Jį neabejotinai reikėtų įtraukti į mitybos racioną, tačiau dėl didelio kaloringumo jo vartojimas turi būti racionalus. Todėl su nutukimu kovojantys asmenys grikius turėtų valgyti saikingai.

Šis straipsnis neturėtų būti prilyginamas gydytojo receptui.


Taip pat skaitykite:

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Mindaugas Bružas

KAIPKADA.LT naujienų, straipsnių, patarimų autorius.

Turite klausimų ar pastabų? Susisiekite:
el. p. redakcija@kaipkada.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: