Šiandien parduotuvių ir turgaviečių lentynose galima rasti daug įvairių vaisių, tarp jų ir egzotiškų. Vienas iš tokių vaisių yra ananasas. Jis ne tik skanus, bet ir turi daug maistingųjų medžiagų. Tačiau ne visi žino, kokį ananasą pirkti, kad jis būtų prinokęs ir, žinoma, saldus.
Pateikiame keletą taisyklių, padėsiančių įsitikinti, kad pirkdami ananasus nesuklystumėte.
Norėdami išsirinkti prinokusį ananasą, pirmiausia turite įvertinti jo išvaizdą. Vaisius turėtų būti ovalo formos, su siaurėjančia viršūne ir plokščiu pagrindu.
Be to, atkreipkite dėmesį į kotelį – jis turi būti sausas, o tai reiškia, kad ananasas prinokęs ant augalo, o ne transportavimo metu.
Žievelė turėtų būti nepažeista, be įtrūkimų ar pažeidimų. Neprinokusį vaisių išduoda žalios sultingos uodegėlės ant odelės, o prinokusio ananaso – sausi, šviesiai rudi žvyneliai.