Kokiomis sąlygomis keptuvė išskiria toksines medžiagas: ko nedaryti

Kenksmingos medžiagos keptuvėje

Jei laikysitės paprastų taisyklių, kokybiški virtuvės reikmenys gali tarnauti dešimt metų ir ilgiau. Tefloninė keptuvė leidžia kepti maistą su minimaliu aliejaus kiekiu. Be to, po kepimo, tokios keptuvės stipriai valyti, užteks nuvalyti popieriniu rankšluosčiu. Žinoma, tokios keptuvės turi tam tikrų niuansų, apie tai šiame straipsnyje.

Toksinės keptuvių medžiagos

Yra tam tikrų sąlygų, kuriomis esant patiekalai gali pakenkti sveikatai. Be to, keptuvės tarnavimo laikas žymiai sutrumpėja.

Specialistai nerekomenduoja keptuvės kaitinti iki 200 °C ar daugiau. Esant tokioms sąlygoms, teflono vientisumas gali pasižeisti, į maistą patekti toksiškų medžiagų.

Po naudojimo keptuvės negalima iš karto išplauti. Reikia palaukti, kol atvės. Priešingu atveju keptuvės paviršiuje gali atsirasti mikro įtrukimai, dėl per didelių temperatūrinių skirtumų.

Ekspertai nepataria plaunant keptuvę naudoti kempinių su abrazyvais.

Kepimo metu nebraižykite paviršiaus peiliu ar šakute. Geriau naudoti menteles iš medžio ar silikono.

Išeiti iš mobilios versijos